GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteenbrand Delft?

Wij voorkomen een potentiële schoorsteenbrand!

Schoorsteenbrand Delft

Schoorsteenbrand Delft? Het meemaken van een schoorsteenincident is zeer verontrustend. Dit resulteert vaak in forse schade aan uw huis en kan ook een ernstig gevaar vormen voor de gezondheid van de inwonenden.

Via deze website bieden we uitgebreide informatie aan over hoe u de indicaties van een opkomend schoorsteenincident kunt herkennen en welke acties u dient te ondernemen als u denkt dat er brand in uw schoorsteen ontstaat.

Heeft u zorgen over de mogelijkheid van een schoorsteenincident in uw huis? Wij raden u aan om alert te blijven. Een consult met een expert kan helpen bij het vroegtijdig detecteren en behandelen van eventuele risico’s.

Als uw prioriteit is om de kans op een schoorsteenincident te verminderen, staan we klaar om u te assisteren. Neem contact op via 015 202 55 65, en wij voorkomen samen met u een Schoorsteenbrand Delft.

Schoorsteenveger Delft

Voor diegenen die de sfeer van een sprankelend vuur of de hitte van een kachel waarderen, is regelmatig onderhoud van de schoorsteen essentieel. Dit betekent dat u uw schoorsteen consistent laat controleren en reinigen.

Goed onderhoud aan uw schoorsteen garandeert niet alleen een effectievere verbranding, maar beperkt ook de kans op onbedoelde branden. Een goed verzorgde schoorsteen is beter bestand tegen incidenten en andere complicaties.

Voor wie zijn haard of kachel het hele jaar door intensief benut, suggereren we minstens twee keer per jaar een reinigingsbeurt in te plannen. Voor occasionele gebruikers is een jaarlijkse check-up meestal genoeg.

Indien u denkt aan het laten controleren en schoonmaken van uw schoorsteen, stel het niet uit. Neem snel contact op met Schoorsteenexpert Delft op 015 202 55 65 voor topkwaliteit dienstverlening.

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand?

Het ontstaan van een schoorsteenbrand is vaak het gevolg van verschillende, soms gecombineerde, factoren. Een veelvoorkomend probleem is een slecht ontworpen schoorsteen, waarbij specifiek de dimensionering van het rookkanaal niet past bij de capaciteit van de haard of kachel.

Een te ruim rookkanaal zorgt voor een verlaagde trek, waardoor rookgassen langer in de schoorsteen blijven hangen. Naarmate deze gassen afkoelen, vormen ze creosoot, een teerachtige, zeer brandbare stof.

Aan de andere kant kan een te nauw rookkanaal de rookgassen belemmeren, wat kan leiden tot ophoping en verhoogde creosootvorming. Als dit niet regelmatig wordt verwijderd, is het een tikkende tijdbom.

Daarbij kunnen externe factoren, zoals vogelnesten, opgehoopte bladeren of andere ongewenste materialen in de schoorsteen, ook als brandstichters fungeren.

Het type brandstof dat u gebruikt kan ook van invloed zijn. Kolen of stookolie laten vaak meer residu achter dan andere brandstoffen. Maar voor diegenen met gasgestookte haarden, de risico’s zijn aanzienlijk minder dankzij hun schonere verbranding.

Om de kans op schoorsteenbranden te verlagen, staan wij klaar met professioneel advies en diensten. Voor meer informatie of het plannen van een inspectie, bel ons via 015 202 55 65.

Hoe herkent u een schoorsteenbrand?

Het tijdig herkennen van de symptomen van een schoorsteenbrand kan de sleutel zijn tot het voorkomen van grootschalige schade of zelfs persoonlijk letsel. Maar welke tekenen wijzen erop dat er iets mis is in uw schoorsteen?

Een van de meest onmiskenbare tekenen is een abrupte toename van rook. Dit kan zich zowel uit de schoorsteen naar buiten verspreiden als naar binnen, uw woonruimtes vullen.

Een ander waarschuwingssignaal is een luid, bijna huilend of sissend geluid. Dit geluid is het resultaat van de brand die hevig zuurstof aantrekt. Een penetrante geur van roet of een brandlucht kan ook een indicatie zijn.

Wanneer u deze symptomen opmerkt, is directe actie vereist.

Het verminderen van schoorsteenbrandrisico’s begint bij preventief onderhoud. Plan regelmatige controles en reinigingen om uw schoorsteen in optimale staat te houden. Om een onderhoudsafspraak te maken, kunt u ons bereiken via 015 202 55 65.

Wat te doen bij een schoorsteenbrand?

Wanneer u geconfronteerd wordt met een schoorsteenbrand is direct handelen van cruciaal belang. Door adequaat en doortastend op te treden, kunt u verdere beschadiging aan uw huis minimaliseren en potentiële risico’s verminderen.

Als u vermoedt of daadwerkelijk een schoorsteenbrand ziet, is het van groot belang om direct 112 te bellen en de brandweer te informeren. Indien haalbaar, sluit de schoorsteenklep en verminder elke toevoer van lucht naar de brand, dit kan namelijk de vlammen versterken.

Terwijl u wacht op de hulpdiensten, overweeg dan het vuur te doven met behulp van zand of zout. Maak nooit gebruik van water; het kan namelijk plotseling verdampen en een explosieve reactie veroorzaken. Dit kan resulteren in schade aan de rookkanalen, wat extra risico’s met zich meebrengt.

Na het blussen, zorg ervoor dat uw woning goed geventileerd wordt door ramen en deuren open te zetten om rook en gassen te verdrijven.

Hoe voorkomt u een schoorsteenbrand?

Het laatste wat u wilt is geconfronteerd worden met een schoorsteenbrand. Door regelmatig onderhoud en enkele preventieve stappen te volgen, kunt u het risico aanzienlijk verkleinen.

Een goed verzorgde en periodiek gereinigde schoorsteen is veel minder geneigd om vlam te vatten. Het is verstandig om uw schoorsteen minimaal een à twee keer jaarlijks professioneel te laten reinigen. Een deskundige schoorsteenveger verwijdert niet alleen opgehoopt vuil, maar controleert ook op zaken als scheuren, breuken of andere potentiële problemen.

Daarnaast is consequent schoonmaken van de schoorsteen essentieel, evenals het kiezen van de juiste brandstoffen. Garandeer altijd voldoende ventilatie in en rondom de schoorsteen.

Vermijd het stoken van uw haard tijdens windstille of nevelige dagen en behoud een lichte aslaag voor de beste verbrandingsefficiëntie. Gebruik enkel erkende aanmaakproducten en laat nooit een actieve haard onbeheerd achter.

Een regelmatige check en reiniging van uw schoorsteen is de meest effectieve manier om brandrisico’s te beperken. Wenst u een controle te plannen? Contacteer Schoorsteenveger Delft via 015 202 55 65.

Onverzekerd bij een schoorsteenbrand

Verzekeringsmaatschappijen wijzen steevast op het cruciale belang van continu schoorsteenonderhoud. Als er brand ontstaat in een schoorsteen die onvoldoende is onderhouden, kan uw verzekering besluiten niet of slechts ten dele uit te keren.

Mocht uit onderzoek blijken dat u uw schoorsteen nalatig heeft verzorgd, bijvoorbeeld door het achterwege laten van jaarlijkse schoonmaak, dan kan de verzekering dit zien als uw eigen verantwoordelijkheid. In zulke gevallen kan de verzekering besluiten om niet tot vergoeding over te gaan.

Hoewel er geen wettelijke eis is, raadt het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu al sinds 1992 aan om jaarlijks een professionele schoorsteenveger in te schakelen.

Om te waarborgen dat u verzekerd bent bij een schoorsteenbrand, raden we aan jaarlijks onderhoud te plegen aan uw schoorsteen. Voor een onderhoudsbeurt kunt u ons bereiken op 015 202 55 65.

Een schoorsteenveger inschakelen?

Een schone schoorsteen draagt niet alleen bij aan de optimale werking van uw haard of kachel, maar is ook van groot belang voor de veiligheid in uw woning. Ophoping van roet, creosoot en andere verbrandingsdeeltjes kan de luchtstroom verminderen en de kans op schoorsteenbranden verhogen.

Het betrekken van een vakman voor uw schoorsteenonderhoud heeft vele voordelen. Een gekwalificeerde schoorsteenveger heeft de juiste middelen en expertise om de schoorsteen gedetailleerd te inspecteren en reinigen.

Verder kunnen vroegtijdige problemen zoals barsten, vogelnesten of beschadigingen aan de bovenkant van de schoorsteen, tijdig gespot en verholpen worden, voordat ze uitmonden in grotere en duurdere issues.

Door regelmatig onderhoud en inspectie van uw schoorsteen verzekert u niet alleen een langere levensduur, maar kunt u ook in alle rust genieten van uw haard of kachel, wetende dat alles veilig is.

Voor kwalitatieve service en professionaliteit staat Schoorsteenveger Delft voor u klaar. Voor een veilige en goed functionerende schoorsteen, neem contact met ons op via 015 202 55 65.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Delft? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Delft.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Delft.

Werkwijze Schoorsteenveger Delft

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Delft via 015 202 55 65. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Delft op 015 202 55 65.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Delft via 015 202 55 65.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Delft via 015 202 55 65.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Delft

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Delft heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Delft

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Delft

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Delft nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Delft

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Delft mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Delft

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button